Afbeelding van een verwarming - Heatco

Nieuwbouw

Behaal je EPB-peil met een lucht – water warmtepomp

Vloerverwarming op de benedenverdieping

Dankzij de hoge isolatiegraad van nieuwbouwwoningen kies je in nieuwbouw best voor een lagetemperatuurverwarming. Vloerverwarming legt – zeker voor de benedenverdieping – uitstekende rendementscijfers voor. Vloerverwarming kan je bovendien perfect voeden met een energiezuinige lucht – water warmtepomp zoals de Altherma van Daikin. Ook in de badkamer voorzien we meestal vloerverwarming, aangevuld met een handdoekradiator.

Indien we een warmtepomp installeren met voldoende vermogen, kan deze meteen ook het sanitair warm water op de gewenste temperatuur brengen. Optioneel kan je deze installatie ook gebruiken om je woning te koelen op warme zomerdagen. Je hebt dus verwarming en airco in één.

Wat met de slaapkamers?

Voor de slaapkamers kan je vloerverwarming voorzien, maar je kan hiervoor ook vertrouwen op een lucht – lucht warmtepomp. Deze zorgt voor een directe en snelle verhitting tijdens de herfst- en wintermaanden. Tijdens de warme zomermaanden gebruik je dezelfde installatie om energiezuinig dezelfde ruimtes te koelen.

Voor de binnenunits van de lucht – lucht warmtepomp hebben we verschillende esthetische oplossingen: wandmodellen, vloermodellen, inbouwcassettes, kanaaltoestellen, plafondonderbouwtoestellen en opbouwcassettes. Wij garanderen bij de installatie een hoge afwerkingsgraad.

Aanvullend zorgen we in nieuwbouwprojecten ook voor het ventilatiesysteem.

Grote installaties

Steeds een oplossing op maat

Voor grote projecten zoals kantoorgebouwen, KMO-units met bureauruimte en achterliggend magazijn, winkels, restaurants, hotels, garages, showrooms,… werken we op maat een verwarmingsoplossing uit.

Ook in die gevallen realiseren we waar mogelijk de verwarming én airco met een energiezuinig lucht – lucht warmtepompsysteem. We plaatsen in elke ruimte de binnenunits in de gewenste vorm en met een hoge afwerkingsgraad. Deze binnenunits staan in verbinding met één of meerdere buitenunits.

In magazijnen en loodsen volstaat een warmtepomp mogelijk niet als verwarmingsbron. In die gevallen adviseren we een rechtstreekse luchtverhitter als alternatief.

Afbeelding van een verwarming - Heatco