16-x-ja-solar-405wp-te-werchter.jpg

Of je nu een trotse zonnepaneelbezitter bent of nieuwsgierig bent naar duurzame energie, de retroactieve investeringspremie voor zonnepanelen is een kans om een verschil te maken bij oudere installaties in de periode van 1 januari 2006 tot en met 31 december 2020.

OPGELET! Voor nieuwe installaties geldt een andere regeling vanuit Fluvius.

Dalende Trend in Aanvragen

Hoewel het aantal zonnepaneelinstallaties toeneemt, zien we een daling in het aantal aanvragen voor de retroactieve investeringspremie. Deze premie compenseert het verdwijnen van de terugdraaiende teller. Samen kunnen we deze trend keren.

Jouw Impact Telt

Of je nu al zonnepanelen hebt of overweegt om ze te installeren, jouw aanvraag voor de retroactieve investeringspremie heeft invloed. Het versterkt niet alleen je financiële rendement, maar draagt ook bij aan een duurzamere toekomst.

Samen vooruit

Jouw aanvraag kan de richting van de dalende trend veranderen. Duurzaamheid en financiële verstandigheid gaan hand in hand. Als gemeenschap kunnen we het momentum creëren om het gebruik van zonne-energie te stimuleren.

Wacht niet langer - dien nu jouw aanvraag in voor de retroactieve investeringspremie en bereken jouw mogelijke premie met de premieberekeningscalculator van de Vlaamse overheid. Doe mee aan de positieve verandering en draag bij aan een duurzamere toekomst voor Vlaanderen.

Illustratie zonnenpaneel hexcagon