Afbeelding van een airco - Bumaco Duffel

Heerlijk koel in je woning

Kies voor een energiezuinige lucht - lucht warmtepomp

Een lucht – lucht warmtepomp is het perfecte systeem om airco te plaatsen in een woning. Dat geldt zowel voor nieuwbouw, renovatie als in een bestaande woning.

Je hebt de keuze om airco te laten installeren in je volledige woning of slechts in één of meerdere ruimtes zoals een veranda, de slaapkamers,… Overal waar je koeling wenst, installeren we een binnenunit.

Een lucht – lucht warmtepomp biedt de meest eenvoudige en energiezuinige oplossing om een particuliere woning te voorzien van airco. Meestal volstaat één buitenunit. Deze verbinden we dan via flexibele leidingen met één of meerdere binnenunits.

Met behulp van onze jarenlange ervaring zoeken we in bestaande woningen naar de juiste positionering van de buitenunit om de leidingen maximaal te weg te werken. In vele gevallen werken we ook via de zolder of een kruipkelder. Je mag vertrouwen op een hoge afwerkingsgraad.

Wanneer gewenst voorzien we ook de nodige elektriciteitsvoorzieningen voor het voeden van de binnenunits.

De binnenunit neemt de warmte in de ruimte op en voert deze via de buitenunit af naar buiten. Een lucht – lucht warmtepomp kan een ruimte ook opwarmen, waardoor je hetzelfde toestel ook kan inzetten als snelle en uiterst flexibele verwarming. Dit is bijzonder handig in bijvoorbeeld de slaapkamers.

Voor de binnenunits heb je de keuze uit verschillende vormen en modellen: wandmodellen, vloermodellen, inbouwcassettes, kanaaltoestellen, plafondonderbouwtoestellen en opbouwcassettes. Ook het inbouwen van de binnenunit in een maatkast of een vals plafond behoort tot de mogelijkheden. De koude lucht wordt dan ingeblazen via een lijnrooster.

Gratis elektriciteit voor het voeden van je airco?

Aanvullend kan je via onze zusterfirma Solairco zelf elektriciteit opwekken via fotovoltaïsche zonnepanelen. Op die manier genereer je zelf de elektriciteit die je nodig hebt om je warmtepomp te laten functioneren.

Afbeelding van zonnepanelen - Cooleair
Afbeelding van een airco - Bumaco Duffel

Klimatisatie in niet-residentiële gebouwen

VRV met warmtepomptechnologie of chillers

Wanneer we airco installeren in grote gebouwen zoals kantoren, industriegebouwen, scholen, verzorgingsinstellingen, ziekenhuizen, hotels,… dan is er nood aan een bijzonder groot koelvermogen. Ook in die gevalleren adviseren we de juiste oplossingen:

  • VRV-systemen

    Een VRV-systeem werkt op basis van warmtepomptechnologie. Bij een VRV-systeem kunnen er talrijke binnenunits gekoppeld worden met één buitenunit. Een VRV-systeem kan elke ruimte flexibel koelen of verwarmen. Dankzij de invertertechnologie wordt het koelmiddeldebiet op elk moment exact afgesteld op de koel- of verwarmingsbehoefte.

  • Chillers (ijswatersystemen)

    In sommige situaties bieden lucht- of watergekoelde koelaggregaten betere resultaten. Ook voor deze systemen staan we in voor een perfecte installatie.

Wij werken een technisch voorstel uit op maat

Wij beschikken over een volwaardige studie- en calculatiedienst. Dit betekent dat wij over alle vereiste knowhow en expertise beschikken om volledig op maat een aircosysteem uit te werken. Ons voorstel voldoet steeds aan de gestelde behoeftes.

Bij bestaande gebouwen komen we eerst langs vooraleer onze studiedienst aan de slag gaat. Zo zien we met eigen ogen de technische mogelijkheden. Als installatiebedrijf staan we ook in voor de volledige realisatie van het technisch voorstel.

Afbeelding van een architect - Bumaco Duffel